11.9.10

Oud=Beter?

de standaard 5 W's
Was het vroeger altijd beter?
Was er vroeger geen geweld?
Was er vroeger geen haat en nijd?
Waren er vroeger geen prostituees?

hoofdvraag
Had vroeger het leven zin?

Laten we eerst de deelvragen gaan beantwoorden.
Was het vroeger altijd beter? Nee! Vroeger was het niet altijd beter, je had geen gezondheidszorg, geen pensioen en geen internet waarop wij deze nuttige informatie voor onze medefilosofen kunnen plaatsen. Maar laten we ook eerlijk zijn, vroeger maakte het niet uit of je doodging, alles draaide om het feit dát je doodging en hopelijk in de hemel kwam dus een goede gezondheidszorg was niet nodig. Mócht je het geluk/ongeluk hebben érg lang te leven woonde je (zolang je niet compleet gestoord was) bij je nageslacht in huis. Dus een pensioen was ook overbodig. En uiteindelijk, met de komst van het internet zijn sommige dingen gemakkelijker geworden zoals het uiten van je gevoelens tegen compleeet vreemde mensen die het eigenlijk ook niet interesseert en alleen maar willen dat je je shirt enz uitdoet voor een webcamera. Wat dat betreft was het vroeger misschieen inderdaad beter. Oh nóg een puntje, VROEGER LAGEN ER NOG GEEN PEPERNOTEN IN DE WINKEL, IN SEPTEMBER FOR CRYING OUT LOUD!
hoe walgelijk en tegelijk súper de tijd voorbij lopend kun je zijn door zulke dingen te doen.

deelvraag 2: Was er vroeger geen geweld?
Nee, vroeger was er wel geweld! (letten jullie op de prachtige wiskundige constructie die ik gebruikte door geen+nee = ja!) Alleen was vroeger het geweld geweldiger en gewelddadiger. Nu is geweld en oorlog meer iets voor een stelletje vuile, smiechterige asociale, 40 year old maagden die achter een laptopje bommetjes op elkaar afvuren.

deelvraag 3: Was er vroeger geen haat en nijd?
Vroeger was er natuurlijk haat en nijd, alleen ging het toen om dingen als: Oh Tepelstreeltje, je hebt mijn piercing gestolen, ik zal het vergelden and thou shall pay! Niet om olie/1000bommen en granaten/het octrooi op kuifje etc. Nein toen ging alles om liefde enz. Wat in principe veel charmanter klinkt, vroeger was liefde nog echte liefde, scheidde men niet zomaar en de vrouw was nog ondergeschikt. Klinkt SUPER!
Haha de vrouw aan de ketting aan de keuken.

Deelvraag 4: Waren er vroeger geen prostituees?
Zoals een wijze man ooit tegen me heeft gezegd, is prostitutie het oudste beroep van de wereld, misschien ook wel omdat er meestal de oudste beweging van de mens in gedaan word( woorden van diezelfde wijze oude man zijn onder andere: Jullie hebben kapstokken in je hoofd, de geschiedenis is een hoer, je mag haar gebruiken wanneer je maar wil) Zulke woorden maken indruk. Door zulke dingen ga je leren wat het is een mens te zijn. Door zoiets.. vraag ik me af welke gestoorde gek ooit de geschiedenis van achter wil nemen.

Antwoord op de hoofdvraag: Had het leven vroeger zin?
om even alle mogelijke zelfmoordaanslagen te voorkomen, já het leven had vroeger wel zin, mooi voor jullie heeft het dat nu ook nog. Want stel dat je eens niet leefde, je je niet kon bewegen en niet kon praten. Wat was je dan geweest? Kunt natuurlijk altijd een gevat en interessant antwoord in de reacties plaatsen, altijd leuk en gewenst.

 Adiosamigos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten