11.12.11

"Niemand" zag het aankomen..

Hieronder even een mooi column over de wereldwijde economische crisis. Geschreven door Rob Knaapen (alias Papa) op de grootste goud/zilver-site van Nederland. Lees en geniet!


NIEMAND heeft de crisis zien aankomen

Gepost op  door Wilge
maar die NIEMAND heeft een naam!
Ik erger me, ik erger me aan Nout Wellink tijdens het verhoor door commissie de Wit. “NIEMAND heeft de crisis zien aankomen” EN dan erger ik me ook aan de commissie de Wit die Wellink niet om de oren slaat met de waarschuwingen die er al wel waren! Tja als je gewoon je ogen en oren dicht hebt zul je nooit weten wat er in de wereld gebeurt. Oke, DE economen zagen het niet aankomen. Maar mensen met gezond verstand wel. Hoe vaak heeft Robert Broncel niet gewaarschuwd? Hij heeft Wellink zelfs bieven gestuurd. Mihaly Schroth schreef regelmatig over het Fiatgeldsysteem en de gevaren. Albert Spits, Willem Middelkoop, Rudo de Ruijter. Of wat dacht je van de Vlamingen Roland van Damme, Kevin Van Campenhout, Maarten Verheyen. Ik kan als ik even doorzoek nog wel met veel meer namen komen.
Ik heb eens in de columns van 2006 van Edelmetaal-Info zitten neuzen. Nog steeds actueel. Rob Knaapen schreef toen regelmatig een column. 1 van die columns heb ik hieronder nog maar eens gepubliceerd. Ik zal binnenkort nog eens enkele columns bovenwater halen. Zij zijn namelijk niet NIEMAND….
Ja ja niemand…..
Populariteit.
Fractional banking, ofwel slechts een gedeelte van het papiergeld dat op de markt gebracht is daadwerkelijk als dekking in huis hebben als bank, is zeer populair bij bankiers, maar ook consumenten.Wereldwijd. Een populariteit vergelijkbaar met de lokale populariteit van onlangs “Sterren Dansen op het IJs”, het welbekende familie tv programma ter groot vermaak van de Benelux bevolking.
Zowel fractional banking als “Sterren Dansen op het IJs” presenteren beiden doorgaans een gevoel van groot technisch kunnen, welvaart, welzijn en dynamiek. Kortom, van hemels leven.
Richard Daughty, de zeer far out wizzadult American economist, wist onlangs te melden via FMNN radio dat in de US de bankiers nog slechts 0,66%!!!!!! aan dekking aanhouden van wat ze op de markt brengen. Dit was voorheen 10%. Een vermindering van meer dan 90% van wat al niet veel was EN niet gedekt door goud of zilver. Wat ze op de markt brengen per USD is dus 99,33cent terwijl daar 0,66cent aan dekking voor aanwezig is. Er worden negenennegentig eenheden in het systeem gespoten, geperst of geramd terwijl er minder dan een eenheid als dekking aanwezig is. Eenheid papier wel te verstaan. De honderd eenheden worden nog verder in de markt geëxpandeerd. Hoe ver?
De formeel hierarchisch denkende mechanistische mens heeft groot vertrouwen, érg, érg groot vertrouwen in de capaciteiten van haar voormannen. Over virtual realitiy gesproken ……… Met groot potentieel voor zeer levendige consequenties. Want zoals Einstein zijn eigen werken ook niet volledig begreep, zo begrijpen bijvoorbeeld de derivatenjongens hun eigen konstrukties ook niet. En we weten allemaal waar Einsteins theorie onder anderen toe geleid heeft.
We bevinden ons in een zeer bizarre situatie. Een situatie die ergens in tijd en ruimte gigantisch gaat imploderen tenzij de US overheid heel snel het voortouw neemt in het ontwikkelen van financiële discipline en deze gekte, grenzend aan het groot Albanees piramidespel, stopt.
Dat zou kunnen betekenen dat ze de rente stevig omhoog moeten doen. De consequentie hiervan zou hiervan echter wel zijn dat in ieder geval de US economie in een tijdelijke recessie zou belanden. En daarmee zouden ze, degenen die het uit zouden voeren, nagenoeg alle aanhang onder de burgers verliezen en politiek gezien min of meer ophouden te bestaan. De problemen met persoonlijke schulden, nationale betalingsbalans- en begrotingstekorten zijn namelijk erg groot. Iets wat bijvoorbeeld tijdens de Volcker politiek in de jaren tachtig niet het geval was. Of de “altijd het beste voorhebbend met de bevolking” politici dit aandurven is zeer de vraag. Omdat de huidige politiek kaste bar weinig om de bevolking geeft, zo is iedereen met enige hersenschors over bijzonder duidelijk.
Ook zou US overheid de USD wellicht wederom op kunnen laten linken met echt geld om daarmee een hele nieuwe en tevens hoogst wenselijke financiële standaard te zetten. Iets dat je mag verwachten of eisen van het leidende land in de wereld. Dat zou ook tot tijdelijke economische pijn leiden maar waarschijnlijk veel minder omdat de US als natie weer direkt alle economische vertrouwen terug zouden winnen bij veel andere overheden, iets wat momenteel bijna op dagelijkse basis ondermijnd wordt. Ze zouden het ook daadwerkelijk uit kunnen voeren omdat goud en zilver zo goedkoop zijn momenteel en er zo ontzettend veel USD zijn. Oeps, alleen die zijn tegenwoordig vooral in Chinese en Japanse handen. Misschien moeten zij maar eens een goudstandaard gaan herstellen. Als de leider het niet wil doen moet de mogelijke leider in spé of de trouwe vazal het maar doen.
Dit zijn, zo lijkt mij, de positieve opties die aanwezig zijn om de bizarre gekte die aanwezig is rondom de organisatie van de USD te doen laten verdwijnen.
Een andere mogelijkheid is dat ze een grotere oorlog beginnen waarmee ze dan tevens de internationale financiële politiek kunnen blijven bepalen. Zolang de oorlog goed verloopt, uiteraard.
Of de rente ongemoeid laten of zelfs verlagen om hiermee de huizenmarkt een impuls te geven en daarmee de rest van de economie.
Deze laatste twee mogelijkheden zijn niet zonder enig risico en vereisen sowieso dat de andere overheden het dan inmiddels terminale USD systeem blijven steunen.
Waar gaat de Bernanke club voor kiezen? Mijns insziens is de kans groot dat ze voor de laatste kiezen, maar wat het ook zal zijn, voor goud en zilver zal het niet heel veel uitmaken. Zij zullen er in iedere situatie zeer wel bij varen. Zo goed zelfs dat goud- en zilvermijnbedrijven waarschijnlijk meerderheidsbelangen zullen gaan krijgen van centrale en privebanken. ABN-AMRO verkrijgt dan bijvoorbeeld door aandelenaankopen in de markt een meerderheidsbelang in SilverWheaton, als ze dat tegen die tijd nog kunnen betalen. Of anders in Endeavour Silver. We kunnen ons dat misschien niet goed voorstellen momenteel. We kunnen ons echter momenteel wellicht wel meer situaties niet goed voorstellen die wellicht toch plaats gaan vinden. Goud naar 5000USD en zilver naar 120USD bijvoorbeeld. Of de moord op de US president, een groot US-Iran konflikt, burgeroorlogachtige taferelen in Nederland, dramatisch hoge werkeloosheid in de EU, islamitische legers aan de oevers van de Donau, Iraanse onderzeeërs in de Middellandse Zee.
De optelsom van de huidige populariteit van het papier- en elektronisch geld en die van onlangs “Sterren Dansen op het IJs”, bij elkaar genomen geen kattepis, zal helemaal verdampen, in het niet vallen bij de komende populariteit van goud en zilver. EG WAOR!
Gegeven de zieke, ultra corrupte omstandigheden binnen de wereld van het papier- en elektronisch geld is het slechts een kwestie van tijd voordat dit zich ontwikkeld. “Politieke- en Financiële Sterren Zakken Massaal door het IJs”, is de titel van het volgend volksvermaak wanneer het volk tenminste zelf tijdig genoeg in goud en zilver is gegaan.
De wereldwijde situatie? Over enkele jaren zoals het voormalig Joegoslavië tijdens de jaren negentig? Hopelijk niet maar ……………………. waarom niet?
Rob Knaapen – oktober 2006

Geen opmerkingen:

Een reactie posten