22.2.11

It's a theory, philosophy, hakuna matata.

Perfecte samenleving door @Rang12.

De hele wereld is ingedeeld in staten, sommige groot, anderen kleiner. In iedere staat hebben 12 personen de macht, zij hebben daarvoor jarenlang gestudeerd volgen elkaar ieder jaar op. Ieder jaar komt een nieuw persoon dus in de grote twaalf. De oudste vertrekt en een jongere sluit aan. Deze jongere wordt gekozen door de overgebleven 11. Na twaalf jaar is er dus een geheel nieuwe overheid. De bevolking, verdeeld over veschillende steden die elk uit niet meer dan 100.000 inwoners mogen bestaan zijn onvoorwaardelijk ondergeschikt aan de grote twaalf. Míts zij handelen in het belang van het volk. In iedere stad staat een vrouw in de kracht van haar leven, zij zorgt ervoor dat de wetten nageleefd worden en dat de bevolking het vertrouwen in de grote twaalf behoudt. In geen gevallen is het de grote twaalf geoorloofd een ander land de oorlog te verklaren, niet over godsdienst, noch over bezit.
Persoonlijk bezit bestaat. Ieder is vanaf zijn geboorte in het bezit van 2 dieren naar keuze en een bepaalde oppervlakte aan woonruimte. Wanneer het kind 25 jaar is geworden krijgt het daadwerkelijk beschikking over de dieren en de woonruimte. Het is dan mogelijk een gezin te stichten, per extra gezinslid mag men een extra woonruimte bouwen. Wanneer de kinderen zelf weer uit huis gaan worden de ouders in het huis opgenomen. Die dan ongeveer 75 jaar oud zijn.
Geld, er is geen inflatie, de munten bestaan uit goud en zilver en behouden ten alle tijden hun waarde.
De opvoeding van de kinderen is een staats aangelegenheid. In iedere stad zijn 2 of 3 speelplaatsen. (grote stukken heide met speelgoed en schuren met hooi en voor de oudere kinderen boeken) Tot hun 6e jaar spelen/leren de kinderen in deze omgeving, waar ze steeds in contact komen met andere kinderen. Ze zijn hier van 10 uur s'ochtends tot 4 uur in de middag. Tussen hun 6e en 15e jaar zit men in de schoolbanken waar de algemene kennis van de geschiedenis en economie wordt bijgebracht. Daarna mogen ze bij hun ouders of vrienden van hun ouders in de werkplaats een vak leren. Daar doen ze gemiddeld 10 jaar over dus wanneer ze 25 zijn, zijn ze meester van een vak geworden. Men kan natuurlijk niet overal heen met de benenwagen, daarom is er een perfect openbaar vervoer systeem ingesteld. Iedereen kan 6 dagen in de week gratis met het OV rijden en de zevende dag, voor iedereen een andere dag, rijdt men zelf in de metro/trein of het vliegtuig. Deze vaardigheden worden ook op school geleerd. Vanaf de 25e is dit verplicht. De staat en alleen de staat heeft beschikking over een bepaalde hoeveelheid brandstof, er moet standaard een bepaald oppervlakte aan puur bos zijn om de lucht zuiver te houden. Men mag maar 2 kinderen per gezin. Scheiden is toegestaan, zolang er aan de twee kinderen wet wordt voldaan. Iedereen heeft ook nog 6 weken in het jaar vakantie, waarin men mag reizen waarheen men wil.
Kunst is een beroep als alle anderen, maar er zijn natuurlijk grote kunstenaars en kleine kunstenaars, de kunstwerken worden door een groep van grote kunstenaars bekeken en beslist of ze het waardig zijn in een museum te plaatsen. Zo gauw een stuk van de kunstenaar in een museum is geplaatst is hij een groot kunstenaar. Wanneer ¾ van het volk zijn kunst bewondert is de kleinkunstenaar ook een groot artiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten